Marktplaats komt met nieuw systeem. Zo wordt jij niet meer opgelicht!

Tegenwoordig kun je op marktplaats je spullen beter ophalen dan dat je ze laat verzenden. Het komt namelijk steeds vaker voor dat je na het overmaken van het geld, niks meer van de verkoper hoort. Het aantal oplichters neemt toe en dat is niet eens gek. Je kunt op geen mogelijkheid gegevens achterhalen via marktplaats. Om deze oplichters te slim af te zijn, komt marktplaats binnenkort met een nieuwe dienst!

Die nieuwe dienst gaat er voor zorgen dat het geld niet meer rechtstreeks naar de verkoper wordt overgemaakt. Marktplaats gaat namelijk fungeren als tussenpersoon. Zodra jij iets koopt, maak je het geld over op een rekening van marktplaats. De verkoper krijgt een berichtje en stuurt (als het goed is) zijn product naar je op. Wanneer het product binnen is, zorg je er voor dat de verkoper zijn/haar geld krijgt door te bevestigen dat je het ontvangen hebt. Hierbij gaat ook een soort waarderingssysteem zijn intrede vinden. Goede kopers of goede verkopers. Je kunt je nu onderscheiden.

Wanneer er onverhoopt iets mis gaat, moet je bewijs leveren om je gelijk te krijgen van marktplaats. Wanneer koper claimt niks ontvangen te hebben, zou jij dus met een t&t code of bonnetje kunnen bewijzen dat je wel degelijk het product heb opgestuurd. Het idee moet nog ‘gefinetuned’ worden en zal waarschijnlijk in 2018 zijn intrede doen.

Goede zaak? of compleet onnodig..

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *