Dit is dus de reden dat jouw AliExpress pakketje altijd in de kreukels ligt

Vroeger was het handel. Nederlandse bedrijven kochten massaal troep uit china om het hier met 500% winst te verkopen. Vaak kwam het pakketje dan ook nog eens rechtstreeks vanuit china jouw kant op. Je moest alleen even 3 weken wachten. Tegenwoordig heeft men begrepen dat zij zelf ook de troep uit china kunnen bestellen. Zo bestel je voor nog geen tientje een nieuw telefoon hoesje, een horloge, een drone met 4k 360 graden camera, een mountainbike en een broedmachine voor de kippen eieren.

Wanneer je de bestelling hebt afgerond, valt er na 3 weken een briefje op de mat; “Je kunt jouw pakketje uit china ophalen bij het dichtstbijzijnde PostNL punt. Vol verwachting ga je op pad om het pakketje op te halen maar wanneer je het eenmaal in handen hebt, zie je dat het helemaal in de kreukels ligt. “Hmm.. logisch, het heeft ook zo’n lange reis af moeten leggen..” Maar dat is helemaal niet de reden!

Onderstaand filmpje laat maar eens zien hoe ze op de Aziatische markt met jouw pakketjes om gaan. Waar we in Nederland voorzichtig omgaan met andermans spullen, denken ze daar in Azië heel anders over. Een tip die we je mee kunnen geven is dat je nooit wat breekbaars van AliExpress moet bestellen. Koop het dan maar beter hier in Nederland 😉

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *